Военният министър коментира актуални теми за войната. Няма пряка военна заплаха,

...
Военният министър коментира актуални теми за войната. Няма пряка военна заплаха,
Коментари Харесай

Министър Заков: Жертва сме на хибридна война, страхуваме се, че някой ще ни нападне

Военният министър разяснява настоящи тематики за войната. 

Няма директна военна опасност, няма опасност за националната сигурност, само че има опасности и тези опасности би трябвало да бъдат осъзнати. Когато се води война на няколкостотин километра от българската граница, рисковете са високи ", съобщи министърът на защитата Драгомир Заков.
 
Според него Молдова е евентуална рецесия, която може да се развие, а Балканите постоянно са в обсега на евентуална дестабилизация. Заков уточни, че няма опасения, че " ще останем без подпомагане от нашите съдружници " за защитата на българското небе.

Във връзка с решението на Народното събрание за помощта, която страната ни ще окаже на Украйна, Заков съобщи пред БНР:

Не мисля, че Въоръжените сили станаха жертва. По-скоро стана жертва единството измежду българските жители. Получи се едно разделяне по тази тематика. Проекция на това разделяне е компромисът, който се търсеше в Народното събрание.

Относно ремонта на украинската военна техника у нас Драгомир Заков посочи, че по време на визитата от украинска страна идната седмица ще бъдат разисквани детайлите – по какъв начин ще става превозването. Украинската страна ще бъде осведомена с опциите на нашите фабрики.

По думите му " това ще бъде много сериозна крачка в поддръжка на нашите предприятия ".

В отговор на въпрос за изявлението на президента Румен Радев, обвързвано с решението за оказване на военно-техническа помощ на Украйна, военният министър изрази мнение, че е " прекомерно да се каже, че България ще бъде въвлечена в стандартна война ".

" България от дълго време е в хибридна война. България е жертва на хибридна война. Резултатът е страхът в българското общество, че някой може да ни нападне. Съюзниците ни вършат задоволително за нашата войска ", счита военният министър. 

Той заяви, че се работи със съдружници, с цел да може да се удължи потреблението на МиГ-29.

" Целта е българските Военновъздушни сили да не губят качества. Има 110-годишна история на Военновъздушни сили. Би било ужасяващо да стигнем до загуба на качества. Имам цялостно доверие в боеспособността на Българската войска ", съобщи министър Заков, написа bgonair.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР